Pumpkin cake: Halloween Special
Halloween es una de mis festividades preferidas, los
disfraces, las fiestas, los dulces, el tiempo en familia... sin duda la fórmula
perfecta para engancharme totalmente al mes de Octubre y a todas sus escalofriantes
celebraciones 👻
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Halloween is one of my favorite festivities, costumes, parties, sweets, family time ... without a doubt the perfect formula to fully engage the month of October and all its chilling celebrations 👻
Hace muchísimo tiempo que no creábamos contenido de cocina en el blog y me pareció una brillante idea gracias a la temática que estamos trabajando. En realidad me encanta comer y a veces con ayuda, cocinar me sale del todo bien, así que comencemos ya con la receta.
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A long time ago we did not create cooking content on the blog and I found a brilliant idea thanks to the theme that we are working. I actually love to eat and sometimes with help, cooking I get it all right, so let's start with the recipe.
Bizcocho de calabaza / Pumpkin cake
Ingredientes
- 250 gr de calabaza (cruda y limpia)
- 250 gr de harina
- 200-250 gr de azúcar (según del dulce quieras)
- 3 huevos
- 70 ml de aceite (oliva o si no, girasol), es decir ⅓ de vaso normal
- Polvo para hornear
- Canela al gusto
- Pizca de sal
1-Debemos limpiar y retirar
todas las semillas e imperfecciones de la calabaza extrayendo la
pulpa. Recomiendo triturarla un poco para una mejor integración a la
mezcla.
2-Ahora cogemos los huevos y los
colocamos en un bol preferiblemente grande, donde los batiremos manualmente e
iremos añadiendo el azúcar graduablemente siempre observando su evolución y la homogeneidad
de la mezcla. Para ahorrar tiempo pon tu horno a precalentar a 180º-200ºC .
3-Luego de batir perfectamente el
azúcar y los huevos se añade otra vez poco a poco la harina junto al polvo para
hornear, todo esto previamente tamizado. Al momento de batir observa la preparación
cuidadosamente para evitar grumos.
4- Después de esto, añadir el
aceite, la canela (si gusta) y la pizca de sal para equilibrar el dulzor
de la calabaza que se incorpora más tarde completando la mezcla.
5-Engrasar o cubrir con papel de
horno la superficie del molde para facilitar el trabajo al momento de
desmontar.
6-Verter la prepara ración y
llevarla al horno por 20 minutos 180°C aproximadamente, o en su defecto realizar
la prueba del palillo que no es nada más que pinchar el bizcocho y verificar si
esta húmedo le falta cocción o si se encuentra seco evidentemente está listo.
7-Al momento de decorar una
torta especial para halloween, nos imaginamos decoraciones súper bonitas y
elaboradas aunque personalmente decorar pasteles no es algo que me salga de
maravilla, normalmente soy un desastre en la cocina y tengo un verdadero lio al
momento de cocinar por lo que empleo la clásica espolvoreada de azúcar glass o la
sustanciosa capa de merengue suizo que me encanta y creo
que complementa perfectamente la base de calabaza. Sin embargo les he traído
algunas ideas para personalizar este postrecito para que parezca en realidad un
pastel temático de Halloween.
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Ingredients
- 250 gr of pumpkin (raw and Clean)
- 250 gr of flour
- 200-250 gr of sugar (depending on the sweet you want)
- 3 eggs
- 70 ml of oil (olive or sunflower)
- Baking powder
- Cinnamon to taste
- Pinch of salt
2-Now we take the eggs and put them in a bowl preferably large, where we will beat them manually and we will add sugar Graduablemente always observing its evolution and homogeneity of the mixture. To save time put your oven to preheat at 180 °-200 °C.
3-After perfectly beating the sugar and the eggs is added slowly the flour next to the baking powder, all this previously sifted. At the time of shaking, observe the preparation carefully to avoid lumps.
4-After this, add the oil, the cinnamon (if you like) and the pinch of salt to balance the sweetness of the pumpkin that is added later completing the mixture.
5-Grease or cover with baking paper the surface of the mold to facilitate the work at the time of dismantling.
6-Pour the ration and take it to the oven for 20 minutes at 180°C approximately, or failing to perform the test of the stick that is nothing more than pricking the sponge cake and check if it is not cooking or if it is ready.
7-At the time of decorating a special cake for Halloween, we imagine super nice decorations and elaborate although personally decorating cakes is not something that I get great, usually I'm a mess in the kitchen and I have a real mess at the time of cooking so I use the classic sprinkled with glass sugar or the substantial layer of Swiss meringue that I love and I think it perfectly complements the pumpkin base. However I have brought you some ideas to personalize this dessert to actually look like a Halloween theme cake.
15 comentarios
Gorgeous decoration mouthwatering post. Thanks for the tips and recipe. Loved them. Have a lovely day. xoxo Cris
ResponderEliminarhttp://photosbycris.blogspot.com.au/2017/06/have-for-health.html#comment-form
Thank you to for this sweet comment, i love your comments!!!
Eliminarxo
Oh, the decoration is fun and the decoration is cool!
ResponderEliminarxx Rena
www.dressedwithsoul.com
Thank you for comment
Eliminarxo!
Ohh, I have to try this cake.
ResponderEliminarHugs and have a lovely rest of the weekend,
Miri
https://currentlywearing.com
Do i would like very much if you try to do it
Eliminarxo
I love how Halloween is the introduction to the holiday season. Next thing you know, Thanksgiving and Christmas are here! Thanks for sharing the pumpkin cake recipe!
ResponderEliminarhttps://exquisitely.me
I agree with you soon thanksgiving comes and so the other celebration
Eliminarxoxo
Happy Halloween. The pics are just fantastic.
ResponderEliminarHave a great weekend and a fabulous halloween.
Love, Esther
https://lifestyle-tale.com/loews-regency-hotel-san-francisco/
Thank you so much Esther!!!
EliminarI love this! Halloween is my favorite holiday!
ResponderEliminarhttps://styledwithamanda.blogspot.com
Thanks for comment babe!
Eliminarxo
Thanks!
ResponderEliminarxo
Thanks for comment babe!
ResponderEliminarxo
this is awesome
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